تفاوت‌های دیزاین و طراحی

تفاوت‌های دیزاین و طراحی

تفاوت‌های دیزاین و طراحی

تفاوت‌های دیزاین و طراحی از سوالاتی است که هنرمندان این دوشاخه می‌توانند به آن پاسخ دهند. یا این وجود هنوز این سوال، سوال افراد مبتدی در مسیر یادگیری طراحی و دیزاین است. ما در این مقاله به بررسی تفاوت‌های دیزاین و طراحی می‌پردازیم.

تاریخچه طراحی و دیزاین

در ابتدا برای درک بهتر تفاوت‌‌های دیزاین و طراحی به بررسی تاریخچه این دو مفهوم می پردازیم. شروع طراحی به دوران رنسانس بازمی گردد. اولین بار در انگلیس از حرفه طراحی با عنوان «دیزاین» یاد شد. در قرن شانزدهم دیزاین را «یک نقشه ساده و پیش طرح برای یک اثر هنری» تعریف کردند و نقاشی فقط یک زیرمجموعه بود.

در این دوران طراحی با با عنوان «ترسیم نقشه» معنا می کردند.

دیزاین و طراحی در عین حال که متفاوت اند، بسیار مشابه هم هستند.

در ادامه برای درک بهتر تفاوت ها، معنای دقیق این دو واژه را بررسی خواهیم کرد.

ارتباط معنایی بین طراحی و دیزاین

در زبان فارسی معانی متعدد و مختلفی برای طراحی وجود دارد؛ به همین دلیل تعریف واحد و مشخصی از طراحی وجود ندارد. کلمه طراحی با دو واژه «Drawing» و «Design» انگلیسی مترادف معرفی می شود. این دو کلمه بهم بی ربط نیستند اما باز هم نمی توان آن ها را مترادف در نظر گرفت.

تفاوت دیزاین و طراحی

در ابتدا دیزاین را یک لغت ایتالیایی می دانستند. اما تحقیقات پروفسور روبرتو ورگانتی دیدگاه ها را عوض کرد. طبق تحقیقات ایشان ترکیبی از لاتین و سینیاره است که یعنی چیزها را معین می کند و به آن ها معنا می بخشد.

روبرت برونر معتقد است «دیزاین یک فرآیند است و نه یک اتفاق» و طراحی یکی از ابزارهای بیانی دیزاینر و مرحله آخر دیزاین است.

دیزاین به معنای شازماندهی برای درک و مصرف مخاطب با توجه به اولویت ها است.

در زبان فارسی کلمه ی دقیقی وجود ندارد که معنای دیزاین را به مخاطب برساند.

دیزاین چیست؟

به اعتقاد کریستوفر جوئنز دیزاین آغاز عمدی تغییر است و نمی توانیم آن را تولید طرح هایی بدانیم که چیزی جدیدی می سازد.در واقع دیزاین فرآیند تولید چنین طرح هایی از طریق یافتن راه حلی کارآمد بر اساس منطق و خلاقیت برای مسئله ی مورد نظر است.

اهداف پروسه دیزاین

  • جنبه ی ظاهری زیبا
  • عملکرد محصول
  • کارآمد بودن

طراحی چیست؟

در مراحل فرآیند دیزاین وقتی از سوال «چه چیزی؟» به سوال «چطور؟» می رسیم در واقع وارد حوزه طراحی شده ایم. در این مرحله باید به دنبال یک راه باشیم، راهی که بتوانیم ایده و تفکری که در ذهن داریم را بر روی کاغذ بیاوریم. این راه همان طراحی است. به بیان دیگر: طراحی دانش ایجاد یک طرح واقعی یا انتزاعی و پیاده کردن آن بر روی کاغذ به صورت قابل لمس است

کلام آخر

با توجه به تمام مطالبی که گفته شد می توانیم به عنوان نتیجه گیری نهایی برای تفاوت‌های دیزاین و طراحی این گونه بیان کنیم که: دیزاین بخشی از هنر است که انسان از آن استفاده می کند و طراحی هم یکی از قسمت های مسیر فرآیند دیزاین است که به نتیجه ی بصری و قابل لمس و شکل گیری اتفاق نهایی آن می انجامد.

بیشتر بخوانید:

کنتراست چیست

طراحی

این نوشته برایتان مفید بود؟

فاطمه رحمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *